Registraties elektrische auto’s in 2018 verdrievoudigd

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

In het jaar 2018 is een record aantal vol-elektrische auto’s verkocht. In totaal werden 24.024 nieuwe elektrische personenauto’s geregistreerd. In 2018 zijn ten opzichte van 2017 ruim drie maal zoveel nieuwe elektrische auto’s geregistreerd. 5,4 Procent van alle nieuwe personenauto’s was vol-elektrisch. Eind december 2018 waren er 44.984 vol-elektrische auto’s in Nederland geregistreerd, ten opzichte van 23.613 in 2017.

Image

 

Bijna een kwart (6.081) van de nieuwe elektrische auto’s werd in december geregistreerd. Volgens RAI Vereniging en BOVAG komt dit mede door nieuwe populaire modellen als de vernieuwde e-Golf, BMW i3, Nissan Leaf en Hyundai Ioniq. Daarnaast speelde de geplande verandering van de fiscale bijtellingsregels voor duurdere elektrische auto’s per 1 januari 2019 een belangrijke rol. In december was hierdoor 30,4 van alle verkochte auto’s vol elektrisch. Dit waren vooral modellen uit het hogere segment, zoals de Jaguar I-Pace, Tesla’s Model S en X. Van de modellen uit het middensegment werd de Nissan Leaf het meest verkocht.

Voorspelling 2019

Door een stijging van het aanbod in het middensegment, verwachten BOVAG en RAI Vereniging dat in 2019 circa 28.000 nieuwe elektrische auto’s worden verkocht. De vraag naar duurdere modellen zal door de nieuwe fiscale maatregelen afnemen, maar tegelijkertijd wordt een stijging verwacht van de verkoop in de middenklasse door het grotere aanbod van modellen in dit segment.

Door de wereldwijd sterk stijgende vraag naar elektrische auto’s, lopen de levertijden van bepaalde elektrische modellen op tot een jaar of langer. Deze leveringsonzekerheid is volgens BOVAG en RAI Vereniging een belangrijke en een onzekere factor in de realisatie van de doelstellingen in het Klimaatakkoord.

(bron: www.bovag.nl / www.verenigingrai.nl)

Alles over elektrisch rijden
Blijf up to date rondom elektrisch rijden. Meld je nu aan voor onze digitale nieuwsbrief.
Vul s.v.p. je e-mail adres in

Total Vroaming
Elektrisch rijden
Contact

Advies nodig
Total & Partners
Informatie