Renault Zoe

Vernieuwde Renault ZOE vanaf €25.390

Renault heeft een volledig nieuwe versie van de Elektrische ZOE geïntroduceerd met meer laadmogelijkheden en een grotere actieradius. Ook het design werd 7 jaar na de introductie van de eerste versie grondig aangepakt, zowel aan de buitenzijde als met een nieuw interieur en een volledig nieuw instrumentarium en dashboard. 

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3 onthuld

Na een maandenlange campagne, waarin de elektrische ID.3 alleen gecamoufleerd te zien was, heeft Volkswagen tijdens de opening van de IAA auto tentoonstelling de definitieve versie van de ID.3 onthuld.

Lees meer...

Stijgende lijn grafiek elektrische auto

Verkopen elektrische occasions verdrievoudigd t.o.v. 2018

In het eerste halfjaar van 2019 is de verkoop van elektrische occasions verdrievoudigd ten opzichte van het voorgaande jaar. In totaal wisselden 4.523 gebruikte elektrische auto's van eigenaar. Autobedrijven verkochten 3.124 elektrische occasions en de verkopen tussen particulieren onderling stegen met 74% naar 1.399 elektrische auto's.

Lees meer...

Mini Electric

MINI lanceert de MINI Electric

De nieuwe MINI Electric is niet alleen het eerste volledig elektrisch aangedreven model van MINI, maar ook van de hele BMW-Groep. De auto werd op 9 juli in Rotterdam voor het eerst gepresenteerd.

Lees meer...

Plaatje met klimaatakkoord

Het klimaatakkoord en de gevolgen voor elektrisch rijden

Op 28 juni 2019 werd het klimaatakkoord gepresenteerd door het kabinet. Het akkoord is opgesteld na langdurig en uitvoerig overleg met veel betrokken partijen. Belangrijk om te vermelden is dat dit akkoord een beleidsvoornemen van het kabinet betreft, dat als voorstel aan de tweede kamer is verzonden.

Nummerplaat met occasion en een icoon van elektrische auto

ING: Elektrische auto wordt meest waardevolle occasion

In een recent sectorrapport stelt de ING bank dat dat elektrische auto’s in 2025 bovenaan het verlanglijstje van een kwart van de occasionkopers staan. De vraag naar gebruikte elektrische auto’s zal het aanbod overstijgen, resulterend in stijgende occasionprijzen. Dit zorgt er voor dat elektrische auto’s hun waarde beter behouden dan benzine- en dieselmodellen.

Lees meer...

e-Go Life

e.Go Life in Nederland vanaf € 16.150

het nieuwe Duitse merk e.Go brengt de e.Go Life elektrische auto op de markt. AutoHaarhuis in Geesteren wordt de Nederlandse importeur. De basis versie wordt de e.Go Life 20 met een vanaf prijs in Nederland van € 16.150

Lees meer...

Volkswagen ID3 in bijzondere kleuren

Volkswagen ID.3 nu te reserveren

Vroegboekers kunnen een productieplaats reserveren voor een speciale versie van de Volkswagen ID.3, het eerste model binnen de nieuwe elektrische ID. Family. Deze ID.3 1ST heeft een rijke standaarduitrusting en een range van 420 kilometer*. De limited edition heeft een vanaf prijs onder de € 40.000*

Lees meer...

Nissan Leaf voor groene stroomvoorzieningen

Sterke groei EV occasion verkoop

De verkoop van gebruikte elektrische auto’s groeit snel. Het grote veilinghuis Autorola meldt dat de Nissan Leaf in Europa de meest populaire EV occasion is. In de maand februari van dit jaar werden 574 gebruikte Nissan Leafs verkocht.

Lees meer...

Peugeot 208 achterkant

Nieuw: Peugeot e208

Op de Autosalon van Geneve (7-17 maart 2019) heeft Peugeot de volledig nieuwe 208 geïntroduceerd. Naast de benzine- en dieselversies heeft Peugeot ook een volledig elektrische versie van de 208 aangekondigd.

Lees meer...

Icoon laadpunt op wegdek

Rijksoverheid investeert grootschalig in laadpunten

De Rijksoverheid schakelt grootschalig over op elektrisch vervoer. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn er veel laadpunten nodig bij rijksgebouwen. Het Rijksvastgoedbedrijf sluit hiervoor contracten voor de plaatsing van maar liefst 2.000 laadpunten. 700 ervan worden al in de eerste helft van 2019 aangesloten. De nieuwe laadpunten zijn geschikt voor alle elektrische auto’s en laadpassen. Ze zijn in eerste instantie bedoeld voor het rijkswagenpark, maar ook inzetbaar voor iedereen met een elektrische auto.

Lees meer...

Voorkanten van twee elektrische auto's

Registraties elektrische auto’s in 2018 verdrievoudigd

In het jaar 2018 is een record aantal vol-elektrische auto’s verkocht. In totaal werden 24.024 nieuwe elektrische personenauto’s geregistreerd. In 2018 zijn ten opzichte van 2017 ruim drie maal zoveel nieuwe elektrische auto’s geregistreerd. 5,4 Procent van alle nieuwe personenauto’s was vol-elektrisch. In totaal rijden er nu 48.767 vol-elektrische auto’s in Nederland ten opzichte van 23.613 in 2017.

Lees meer...

elektrische auto op de weg

Toenemende groei elektrische auto's wereldwijd en in Nederland

Het aantal geregistreerde elektrische auto’s groeit wereldwijd extreem snel. Ten opzichte van 2016 nam de groei in 2017 met 50% toe en die stijging zet zich voorlopig door. Wereldwijd stonden eind 2017 ca. 3,2 miljoen elektrische auto’s geregistreerd, waarvan 1,2 miljoen in China en 750.000 in de USA. In ons land telden we op dat moment 21.115 vol-elektrische auto’s. Eind november 2018 was dat aantal al opgelopen tot 38.944.

Lees meer...

Opel elektrische auto

Opel zet in op elektrisch rijden

In de eerste helft van 2019 gaan bij Opel de orderboeken open voor twee geëlektrificeerde modellen: de EV-versie van de nieuwe Corsa en een plug-in hybrid versie van de Grandland X SUV. Verder komen er in 2020 een elektrische Mokka X SUV en zelfs een Vivaro met elektromotor.

Lees meer...