Ik zoek een laadoplossing

Groene energie van Total

Groene energie. Het wordt steeds belangrijker door de klimaatverandering. Het staat hoog op de agenda van veel huishoudens en bedrijven. Vast ook op die van jou. Het is voor energiemaatschappijen vanzelfsprekend om groene energie aan te bieden. Maar hoe groen is deze groene energie? En als je groene energie afneemt, krijg je dan ook daadwerkelijk groene energie?

Image

 

Groene stroom wordt geproduceerd uit duurzame energiebronnen zoals waterkracht, wind- en zonne-energie, geothermische energie en biomassa. Eenmaal in het elektriciteitsnet is er geen onderscheid meer tussen groene stroom en grijze stroom die afkomstig is uit steenkolen- en gascentrales. Maar de impact op het milieu is uiteraard wel heel anders.

Groen gas is gas dat wordt geproduceerd uit biomassa in verschillende samenstellingen of zelfs uit koeienmest. Dit bio gas wordt gezuiverd en gedroogd en wordt opgewaardeerd tot dezelfde kwaliteit als aardgas, waarna het in het normale gasnet wordt ingevoerd. Groen gas heeft dezelfde eigenschappen en is even veilig als aardgas.

De productie en levering van groene energie

Op het elektriciteitsnetwerk wordt geen onderscheid gemaakt tussen waar de energie is opgewekt en wie het uiteindelijk ontvangt. Er lopen dus geen ‘grijze’ en ‘groene’ draadjes met stroom naar je meterkast. En dat is precies de reden waarom er groen certificaten in het leven zijn geroepen. Op deze manier krijg je de garantie dat de aangegeven hoeveelheid groene energie ook daadwerkelijk wordt opgewekt en aan het netwerk wordt geleverd. En dat de door jou gekochte energie niet nogmaals verkocht wordt aan een andere gebruiker.

Het aanbod aan groene energie is in Nederland veel kleiner dan de vraag. Om toch groene energie te kunnen leveren is een Europees traceerbaarheidssysteem ingevoerd. Dat werkt als volgt: Een producent van zonne- of windenergie ontvangt per geproduceerde MWh een garantie van oorsprong, ook wel groencertificaat genoemd. Hiermee wordt de groene oorsprong van die stroom gegarandeerd.

Is het zinnig om groene energiecertificaten in te kopen?

De groene energie die in de vorm van groen certificaten wordt verkregen bereikt de gebruiker weliswaar niet rechtstreeks, maar hoe meer groen certificaten er gekocht worden, hoe meer leveranciers gestimuleerd worden om groene energie te produceren. Zo wordt het aandeel van groene energie in het netwerk steeds groter in Nederland en Europa en zo gaan we samen de klimaatverandering tegen.

Groene energie van Total

Wij kopen wind certificaten in uit Europa en Nederland, als bewijs van levering van groene stroom aan onze klanten. Op die manier weet je zeker dat de stroom die je ontvangt ook daadwerkelijk groen geproduceerd is.

Voor groen gas is het aanbod nog aanzienlijk kleiner dan voor stroom. Ook hier is een systeem van groencertificaten ontwikkeld. Wij kopen CO2 Gold Standard Certificaten in ter compensatie van CO2 uitstoot.

We werken ook op andere manieren aan duurzame energie. We gaan de komende jaren op grote schaal investeren in zonneprojecten in Nederland en Europa, samen met onze partner SunPower. Daarnaast investeren we in duurzaamheidsprojecten in ontwikkelingslanden ter compensatie van CO2-uitstoot. Klimaatverandering is immers een wereldwijd probleem dat niet stopt bij onze grenzen.

Onze missie

Het klimaat verandert, de energie verandert en dus veranderen wij mee.

Onze missie is om de grootste aanbieder van verantwoorde energie te worden. Dat doen we omdat het klimaat verandert. Daarom moet de energie die we gebruiken veranderen. En dat doen we ook omdat we weten dat de fossiele brandstoffen op langere termijn eindig zijn.

Als wereldwijde producent en leverancier van energie nemen wij onze verantwoordelijkheid en werken we samen met onze klanten aan een betere en schonere toekomst.

Nieuws over elektrisch rijden

Blijf up to date rondom elektrisch rijden. Meld je nu aan voor onze digitale nieuwsbrief.
Vul s.v.p. je e-mail adres in

Alles over elektrisch rijden

Blijf up to date rondom elektrisch rijden. Meld je nu aan voor onze digitale nieuwsbrief.
Vul s.v.p. je e-mail adres in
Alles over elektrisch rijden
Blijf up to date rondom elektrisch rijden. Meld je nu aan voor onze digitale nieuwsbrief.
Vul s.v.p. je e-mail adres in
Total Vroaming
Elektrisch rijden
Contact

Advies nodig
Total & Partners
Informatie