Is elektrisch rijden iets voor mij?

Op 28 juni 2019 werd het klimaatakkoord gepresenteerd door het kabinet. Het akkoord is opgesteld na langdurig en uitvoerig overleg met veel betrokken partijen. Belangrijk om te vermelden is dat dit akkoord een beleidsvoornemen van het kabinet betreft, dat als voorstel aan de Tweede Kamer is verzonden.

Eigenlijk nog niet zo heel lang geleden was het kiezen van het type brandstof voor je auto simpel. Maakte je veel kilometers, dan koos je diesel of LPG; reed je niet zoveel, dan lag benzine voor de hand. Tegenwoordig ligt dit anders. Elektrisch rijden is nu ook een hele goede optie.

Voor elektrische rijders bestaan er een aantal fiscale regelingen die echt een voordeel bieden. Sommige regelingen gelden voor privé- en zakelijk gebruik en een aantal andere regelingen gelden alleen bij zakelijk gebruik. Daarnaast wordt er ook verschil gemaakt tussen een volledig elektrische auto of een hybride auto.

Er is een groot verschil in de kosten voor het laden thuis of onderweg. De kosten voor het laden thuis of bij een bedrijf worden berekend tegen het standaard tarief van de energieleverancier en zijn dus makkelijk vast te stellen. Voor het laden onderweg is er veel verschil in de kosten die worden berekend door de aanbieders van laadoplossingen.

Dat elektrisch rijden beter is voor het milieu weet iedereen inmiddels wel. Hierna volgt eigenlijk altijd de vraag: "Wat kost elektrisch rijden in vergelijking met een benzine- of dieselauto?" Het antwoord op die vraag hangt af van een aantal factoren en is anders bij privé of zakelijk gebruik.

In de praktijk blijkt dat een elektrische auto van zo’n 5 jaar oud, nauwelijks duurder hoeft te zijn dan een vergelijkbare benzine occasion. Op de bekende tweedehands autosite autotrader.nl stonden eind januari 2019 ruim 1.700 elektrische auto’s te koop. Een heel klein deel daarvan zijn plug-in hybrides.

Als (startende) ondernemer of zzp’er zul je wellicht aanvankelijk gebruik maken van je privé auto voor zakelijke ritten. Maar als het aantal zakelijke kilometers toeneemt, komt er een moment dat je de afweging moet maken wat aantrekkelijker is: schaf je een nieuwe of gebruikte elektrische auto zakelijk of privé aan?

Wij zijn al jarenlang de specialist in brandstoffen voor jouw vervoer. Omdat wij deze expertise hebben, zijn wij de aangewezen partij om jou ook te helpen in de veranderende wereld van energiebronnen en jouw behoefte om van A naar B te gaan.

Alles over elektrisch rijden

Blijf up to date rondom elektrisch rijden. Meld je in één stap aan voor onze digitale nieuwsbrief.
Vul s.v.p. je e-mail adres in
Invalid Input

Op de hoogte blijven?

We vertellen je graag over de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden.

Nu aanmelden

Alles over elektrisch rijden
Blijf up to date rondom elektrisch rijden. Meld je in één stap aan voor onze digitale nieuwsbrief.
Vul s.v.p. je e-mail adres in
Invalid Input
Total Vroaming
Elektrisch rijden
Contact

Advies nodig
Total & Partners
Informatie