Is elektrisch rijden iets voor mij?

Elektrisch rijden verdient je aandacht

Laatste update: 10 januari 2019

Eigenlijk nog niet zo heel lang geleden was het kiezen van het type brandstof voor je auto simpel. Maakte je veel kilometers, dan koos je diesel of LPG. Reed je niet zoveel, dan lag benzine voor de hand. Tegenwoordig ligt dit anders. Het milieu speelt een belangrijke rol en dan is elektrisch rijden een hele  goede optie. Maar er zijn meer redenen waarom elektrisch rijden zeker jouw aandacht verdient.

Image
Steeds meer keuze

Begin 2017 was er nog een beperkte keuze beschikbaar in elektrische auto’s. Inmiddels zijn er veel verschillende typen elektrische auto’s. De autofabrikanten brengen in een razendsnel tempo nieuwe modellen op de markt. Zo zijn er eind 2018 al 49 verschillende elektrische auto’s leverbaar in Nederland. En daar komen in 2019 echt nog een flink aantal nieuwe modellen bij. Een compleet overzicht van alle beschikbare elektrische auto's vind je op www.ev-database.nl.

Het aantal elektrische auto’s in ons land groeit dus snel en tegelijk zie je het aantal laadmogelijkheden voor thuis en onderweg ook in een rap tempo toenemen. Wist je bijvoorbeeld dat Nederland het grootste aantal laadpunten van de wereld heeft per 100 km wegdek? Ook het aantal beschikbare occasions neemt snel toe. Begin december 2018 stonden er ca. 2.000 gebruikte elektrische auto’s te koop op de bekende occasion sites.

Over het algemeen zijn de mensen die elektrisch rijden zeer positief. De auto’s zijn stil, betrouwbaar en niet te vergeten: er is geen uitstoot van CO2 of andere schadelijke stoffen.

Overheid stimuleert elektrisch rijden - ook in de toekomst

Onze overheid stimuleert elektrisch rijden en biedt verschillende subsidies en fiscale regelingen. De milieudoelstellingen en de plannen van de overheid wijzen er op dat de kosten voor de traditionele brandstoffen de komende jaren verder zullen stijgen. Maar ook dat op langere termijn het elektrisch rijden door de overheid gestimuleerd wordt met subsidies en gunstige belastingregels.

We helpen je graag de beste keuze maken

Door al deze ontwikkelingen is elektrisch rijden zowel privé als zakelijk een goede optie geworden die je aandacht verdient. Op onze website vind je hierover veel informatie. Dit kan je helpen in het maken van de beste keuze die past bij jouw persoonlijke situatie. Daarnaast kun je ook altijd contact opnemen met onze eDrive experts. Zij helpen je graag op weg.

Alles over elektrisch rijden

Blijf op de hoogte van alles rondom elektrisch rijden via de Vroaming by Total Nieuwsbrief.
Vul s.v.p. je e-mail adres in
Ik ontvang ook graag aanbiedingen en marketingberichten van Vroaming by Total.
Wij hebben een bevestiging nodig.

Op de hoogte blijven?

We vertellen je graag over de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden.

Nu aanmelden

Alles over elektrisch rijden

Blijf op de hoogte van alles rondom elektrisch rijden via de Vroaming by Total Nieuwsbrief.
Vul s.v.p. je e-mail adres in
Ik ontvang ook graag aanbiedingen en marketingberichten van Vroaming by Total.
Wij hebben een bevestiging nodig.
Total Vroaming
Elektrisch rijden
Contact

Advies nodig
Total & Partners
Informatie