Basis versie Tesla Model 3 alleen online te koop.

De langverwachte ‘goedkopere’ versie van de Tesla Model 3 is in de Verenigde Staten uitgebracht voor een prijs van $ 35.000. in de tweede helft van 2019 zal de auto ook voor Europese klanten beschikbaar zijn.

Image

Om deze prijs mogelijk te maken verschuift Tesla de verkopen naar uitsluitend online. Dit zal ook inde rest van de wereld gaan gelden. Tesla gaat een groot deel van de ‘fysieke’ winkels en showrooms sluiten en zal alleen in enkele grote steden nog een showroom en informatiecentrum houden. Door deze verandering zullen ook de andere modellen van Tesla goedkoper aangeboden kunnen worden.

Een testrit is volgens Tesla ook niet meer nodig. Wie online een Tesla koopt, kan de auto binnen 7 dagen na levering en met max. 1.600 km terugbrengen en krijgt het volledige aankoopbedrag terug.

De basisversie van de Tesla Model 3 beschikt over 4-wielaandrijving en heeft een bereik van 350 km.

Update 11 maart 2019

In een tweede persbericht komt Tesla terug op het besluit om alle fysieke winkels te sluiten. 10% van de locaties zijn inmiddels gesloten en nog eens 20% van de locaties worden opnieuw beoordeeld, afhankelijk van de resultaten over de komende maanden. De personeelsbezetting zal in de meeste Tesla ‘winkels’ gereduceerd worden.

Omdat slechts een deel van de voorgenomen kostenbesparing kan worden gerealiseerd, zullen de prijzen van de Tesla modellen wereldwijd met 3% worden verhoogd, met uitzondering van de basisversie van de Model 3. De beslissing om alleen nog online te kunnen kopen bij Tesla en de mogelijkheid een gekochte auto binnen 7 dagen en met minder dan 1600 km op de teller terug te kunnen brengen blijven ongewijzigd.

(bron: www.tesla.com)

Alles over elektrisch rijden

Blijf up to date rondom elektrisch rijden. Meld je in één stap aan voor onze digitale nieuwsbrief.
Vul s.v.p. je e-mail adres in
Invalid Input

Op de hoogte blijven?

We vertellen je graag over de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden.

Nu aanmelden

Alles over elektrisch rijden
Blijf up to date rondom elektrisch rijden. Meld je in één stap aan voor onze digitale nieuwsbrief.
Vul s.v.p. je e-mail adres in
Invalid Input
Total Vroaming
Elektrisch rijden
Contact

Advies nodig
Total & Partners
Informatie