Nieuw: Peugeot e208

Op de Autosalon van Geneve (7-17 maart 2019) heeft Peugeot de volledig nieuwe 208 geïntroduceerd. Naast de benzine- en dieselversies heeft Peugeot ook een volledig elektrische versie van de 208 aangekondigd. Het meest opvallende daaraan is dat het uiterlijk van de e208 vrijwel niet afwijkt van de versies met een brandstofmotor.

Image

De e208 heeft een elektromotor met een vermogen van 100kW (136 pk) en een koppel van 260Nm. De batterij wordt onder de achterbank geplaatst en heeft een capaciteit van 50kWh. Volgens de opgave van Peugeot is een bereik tot 340 km haalbaar op basis van de WLTP normering.

Het laden van de e208 is mogelijk via een 3-fasen (thuis)laadpunt met 11 kW vermogen. In dat geval wordt de auto in 5 uur en 15 minuten volledig geladen. Bij een laadpunt met een 1-fase 7,4 kW aansluiting zal het laden ongeveer 8 uur in beslag nemen. Snelladen is mogelijk tot 100 kW, zodat de batterij in 30 minuten tot 80% geladen kan worden. Peugeot verleent een garantie op de batterij van 8 jaar of 160.000 km tot 70% van de maximale capaciteit.

De e208 en de overige nieuwe 208 modellen komen in het derde kwartaal van 2019 beschikbaar. Reserveren is nu al mogelijk, online of via één van de dealerts. De definitieve prijzen voor Nederland worden later bekend gemaakt.

(bron: www.peugeot.com)

Alles over elektrisch rijden

Blijf up to date rondom elektrisch rijden. Meld je in één stap aan voor onze digitale nieuwsbrief.
Vul s.v.p. je e-mail adres in
Invalid Input

Op de hoogte blijven?

We vertellen je graag over de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden.

Nu aanmelden

Alles over elektrisch rijden
Blijf up to date rondom elektrisch rijden. Meld je in één stap aan voor onze digitale nieuwsbrief.
Vul s.v.p. je e-mail adres in
Invalid Input
Total Vroaming
Elektrisch rijden
Contact

Advies nodig
Total & Partners
Informatie