Taycan: de eerste vol-elektrische Porsche

Vier jaar nadat Porsche het project voor een volledig elektrische 4-persoons sedan aankondigde onder de naam Mission-E, werd de nieuwe Porsche Taycan aan de pers en aan het publiek getoond, in aanloop naar de IAA autobeurs in Frankfurt.

Image

Porsche introduceert twee primeurs met de Taycan. Een 800 volt batterij systeem, in tegenstelling tot de 400 volt techniek die tot nu toe door alle fabrikanten wordt gebruikt en de eerste elektrische auto met een versnellingsbak. De 800 volt techniek betekent extreem korte laadtijden en een lager gewicht van de elektrische componenten. De Taycan is uitgerust met een twee-versnellingsbak. De eerste versnelling dient voor snel accelereren en de tweede versnelling is bedoeld voor efficiënt rijden op snelheid.

De eerste versies van de Porsche Taycan zijn de Taycan Turbo en de Taycan Turbo S. Het batterijpakket heeft een capaciteit van 93,4 kWh, goed voor een bereik van 450 km voor de Turbo uitvoering en 412 km voor de Turbo S. (WLTP norm). Dankzij het systeemvoltage van 800 volt bedraagt de oplaadtijd van 5 tot 80% bij het maximale laadvermogen van 270 kW slechts 22,5 minuten. Thuisladen met wisselstroom is mogelijk tot 11 kW.

De Taycan Turbo heeft een vermogen van 680 pk; goed voor een acceleratie van 0-100 km/u in 3,2 seconden. De Turbo S versie heeft 761 pk aan boord en doet de sprint naar 100 km/u in 2,8 seconden.

De Taycan kan per direct worden besteld en is leverbaar vanaf januari 2020. De prijzen in Nederland bedragen € 157.100 voor de Taycan Turbo en € 191.000 voor de Taycan Turbo S. Later in 2020 volgen minder krachtige uitvoeringen. Naar verwachting zal de basisversie van de Taycan een prijskaartje hebben van minder dan € 100.000,-

(bron & foto's: https://presse.porsche.de)

Alles over elektrisch rijden

Blijf up to date rondom elektrisch rijden. Meld je in één stap aan voor onze digitale nieuwsbrief.
Vul s.v.p. je e-mail adres in
Invalid Input

Op de hoogte blijven?

We vertellen je graag over de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden.

Nu aanmelden

Alles over elektrisch rijden
Blijf up to date rondom elektrisch rijden. Meld je in één stap aan voor onze digitale nieuwsbrief.
Vul s.v.p. je e-mail adres in
Invalid Input
Total Vroaming
Elektrisch rijden
Contact

Advies nodig
Total & Partners
Informatie