Volkswagen ID.3 onthuld

Na een maandenlange campagne, waarin de elektrische ID.3 alleen gecamoufleerd te zien was, heeft Volkswagen tijdens de opening van de IAA auto tentoonstelling de definitieve versie van de ID.3 onthuld. De ID.3 is het eerste model dat werd gebouwd op het speciaal voor elektrische auto’s ontwikkelde MEB platform. Binnen de VW Groep volgen de komende tijd meer nieuwe elektrische modellen op basis van dit platform. Ook Ford heeft inmiddels gekozen voor het MEB platform van VW voor de ontwikkeling van elektrische auto’s.

Image

De eerste versie van de ID.3 is de ID3.1ST, een speciaal en luxe model dat gebouwd wordt in een oplage van 30.000 stuks, waarvan voor de officiële introductie al meer dan 80% verkocht was. De ID.3 IST is uitgerust met de ‘mid-range’ batterij van VW, met een capaciteit van 58 kWh. De actieradius bedraagt max. 420 km (WLTP). Laden met wisselstroom is mogelijk tot 11 kW en snelladen (gelijkstroom) kan met max. 125 kW. De definitieve prijs in Nederland wordt binnenkort bekendgemaakt, maar zal onder de € 40.000,- liggen.

De ID.3 1ST wordt geleverd vanaf medio 2020. Later volgen twee andere versies van de ID3. Het basismodel krijgt een batterij met een inhoud van 45 kW, goed voor een actieradius van 330 km (WLTP). Deze batterij is te laden met max. 7,2 kW wisselstroom of 50 kW gelijkstroom. De prijs van dit model zal minder dan € 30.000* bedragen.

De derde variant van de ID.3 heeft een actieradius van max. 550 km, dankzij een batterij met een inhoud van 77 kWh. Dit model is te laden met 11 kW wisselstroom en 125 kW gelijkstroom. De prijs van de sterkste ID.3 versie zal onder de € 50.000* blijven.

Uiteindelijk moeten er 100.000 exemplaren van de ID.3 per jaar van de band rollen. Voor de komende 10 jaar staan 20 nieuwe elektrische Volkswagen modellen in de planning, waarvan het merk verwacht meer dan 10 miljoen exemplaren te verkopen.

* De genoemde prijzen gelden voor de Duitse markt, de Nederlandse prijzen en specificaties worden binnenkort bekendgemaakt.

(bron & foto's: www.volkswagen.nl/nieuws)

Alles over elektrisch rijden

Blijf up to date rondom elektrisch rijden. Meld je in één stap aan voor onze digitale nieuwsbrief.
Vul s.v.p. je e-mail adres in
Invalid Input

Op de hoogte blijven?

We vertellen je graag over de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden.

Nu aanmelden

Alles over elektrisch rijden
Blijf up to date rondom elektrisch rijden. Meld je in één stap aan voor onze digitale nieuwsbrief.
Vul s.v.p. je e-mail adres in
Invalid Input
Total Vroaming
Elektrisch rijden
Contact

Advies nodig
Total & Partners
Informatie