Image

Total en duurzame energie

Transitie naar groen

Je kent ons waarschijnlijk van langs de weg. Maar we doen veel méér. Zo werken we wereldwijd aan allerlei projecten voor een duurzame toekomst.

Image

G2 Mobility

G2 Mobility levert in Frankrijk en België laadoplossingen voor elektrische voertuigen aan bedrijven en overheid. G2 Mobility beheert in Frankrijk meer dan 10.000 laadpunten voor elektrische auto’s.

Total snelladers in Europa

Binnen enkele jaren zullen er snelladers van Total te vinden zijn op de belangrijke Europese snelwegen. Op elke 150 en met een minimale capaciteit van 150 kW. In totaal worden zullen we 1.000 snellaadpunten plaatsen op 300 Total stations.

Total Solar

Total Solar investeert wereldwijd in zonneparken. In de Mojave-woestijn staat het grootste zonnepark ter wereld met een capaciteit van 700 megawatt. In 2021 zal Total Solar met 300 zonnecentrales in 65 landen 5000 service stations van energie voorzien.

Total Direct Energie

In Frankrijk behoort Total tot de grootste energieleveranciers voor de particuliere markt, met meer dan 4 miljoen klanten die de mogelijkheid hebben om voor 100% groene stroom uit zonne- en windenergie te kiezen.

Total Eren

Total Eren bouwt zonneparken, windparken en hydrocentrales over de hele wereld. De totale capaciteit van de bestaande parken en parken onder constructie bedraagt meer dan 1.600 megawatt.

Pitpoint

Total Pitpoint heeft tankstations voor LNG, CNG, groengas, waterstof en elektrische laadpunten voor bedrijven en overheid in Nederland, België en Duitsland. Pitpoint is onder andere verantwoordelijk voor 3.000 publieke laadpunten in de regio Amsterdam.

Greenflex

Vanuit 15 kantoren in Europe adviseert Greenflex bedrijven en overheden bij het ontwikkelen van duurzame energie en -productiemethoden.

H2 Mobility

Total is één van de leidende partners in het H2 Mobility consortium in Duitsland. H2 Mobility heeft in Duitsland inmiddels al 100 tankstations voor waterstof geplaatst en in 2020 zullen dat er 400 zijn.

SunPower

Total is meerderheidsaandeelhouder van de grootste producent van zonnepanelen in Amerika: SunPower. Sunpower panelen zijn de meest efficiënte zonnepanelen ter wereld met een rendement dat tot 55% hoger kan zijn dan bij conventionele zonnepanelen.

Pitpoint Nederland

Total Pitpoint exploiteert een tankstation voor waterstof voor de bussen in Antwerpen en installeert momenteel een tankstation voor waterstof in Arnhem. Pitpoint wil tot 2020 nog vijf tot tien waterstoftankstations installeren in Europa.

Total Gas & Power

Total Gas & Power levert duurzame stroom en gas aan de zakelijke markt in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje en Nederland. Vanaf 2019 levert Total ook duurzame energie aan particuliere klanten, in combinatie met een laadoplossing voor de elektrische auto.

Lampiris

In België betrekken meer dan 450.000 klanten 100% groene stroom en aardgas van Total dochteronderneming Lampiris. Ook zonnepanelen en laadpunten voor elektrische auto’s behoren tot het aanbod van Lampiris.

Pitpoint België

Omdat er nog nadelen zijn voor elektrische aandrijving bij zwaar transport, biedt Total Pitpoint CNG en LNG oplossingen op basis van groen gas voor de transportsector in Nederland, België en Duitsland. Van 100 CNG tankstation in 2017 zullen we groeien naar 350 stations in 2020.

Saft Groupe

Total Saft ontwikkelt en produceert wereldwijd batterijen voor elektrische voertuigen en vele andere toepassingen.