Image

Voor onze Total klanten

Zakelijk elektrisch rijden

E-mobiliteit verandert langzamerhand het straatbeeld. Het aantal elektrische auto’s en laadpalen neemt snel toe. Omdat je als ondernemer vaak onderweg bent, is een elektrische auto essentieel. Ben je al klant en wil je ook elektrisch rijden met Total? Neem dan contact op voor een persoonlijk aanbod.

Image

Zakelijk elektrisch rijden met Total Vroaming

Eerst nog een paar zaken op een rij: ga je kopen of (private) leasen? En neem je een auto van de zaak of ga je voor privé? Als EV-rijder ben je niet alleen milieubewust bezig; je profiteert ook van een paar financiële voordelen. Check wat de fiscale voordelen van zakelijk elektrisch rijden voor jou zijn vanaf 2020.

Overal voordelig laden

Ben je veel met de auto onderweg en wil je voordelig elektrisch rijden op een manier die bij je past? Met Total Vroaming kun je een laadoplossing combineren met energie. Je kunt met Vroaming Energie en Onderweg overal gemakkelijk laden voor één vast tarief (ook bij snelladers). Wil je alleen een laadpas? Dat kan ook. Met de Total laadpas of druppel van Vroaming Onderweg laad je jouw auto op bij ruim 110.000 laadpunten in heel Europa! Heb je al wel of nog geen energie van Total, maar wil je zowel voordelig als gemakkelijk laden? Neem dan contact op. 

Image
Image

Sneller overstappen = langer profiteren

We stonden in dit artikel al stil bij alles wat je als EV-rijder moet weten over bijtelling. Hoe sneller je overstapt op een elektrische auto, hoe eerder je profiteert van een lage bijtelling. Als je in 2020 een elektrische auto koopt, profiteer je 5 jaar lang van een bijtelling van 8% (in plaats van 22% voor brandstofauto’s) als je meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt en je auto maximaal 45.000 euro kost. Als je auto duurder is, betaal je over die meerprijs 22% bijtelling.

Belastingvoordeel elektrische auto: BPM en MRB

Een elektrische auto kopen is voordelig voor jou als ondernemer omdat je geen BPM (belasting personenauto’s en motorrijwielen) en MRB (motorrijtuigenbelasting) betaalt. Je profiteert hiervan tot 2024. In 2025 betaal je € 360,- BPM en 25% MRB. In 2026 betaal je hetzelfde aan Motorrijtuigenbelasting als andere bestuurders.

Image
Image

Extra aftrek van je elektrische auto: MIA

Ondernemers die een elektrische auto kopen, profiteren van de Milieu-investeringsaftrek of MIA. De MIA geldt voor nieuwe volledig elektrische auto’s (met nul uitstoot). De code voor elektrische voertuigen is E 3110. Hieronder vallen nieuwe, 100% elektrische auto’s die een CO2-uitstoot van 0 gram/km hebben. Deze auto’s komen in aanmerking voor 13,5% MIA. Onder deze code kunnen ook motoren en andere voertuigen gemeld worden (zolang ze voldoen aan de codeomschrijving).

Van 100% zakelijk naar zakelijk én privé

Heb je een zakelijke auto in Nederland? In ons land worden van de zakelijke auto’s in Nederland ruim 10% van de auto’s alleen zakelijk gebruikt. De mensen die tot deze groep behoren, betalen geen bijtelling. Let op: als zij voor een elektrische auto gaan die ze ook privé gaan gebruiken, moeten ze bijtelling over de voorgaande maanden in dat kalenderjaar terugbetalen. Je betaalt dan dus ook de bijtelling van je vorige leaseauto, die je niet privé hebt gebruikt.

Image
Image

Meer weten?

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over hoe je makkelijk en goedkoop elektrisch kan laden? Of wil je advies over jouw persoonlijke situatie? We helpen je graag op weg.